Siirry sisältöön
Jouluperinne - sisustusliike - sisustuskauppa

Jouluperinne 2020

Pian hiljennymme viettämään erilaista joulua tänä jouluna…Korona on muuttanut meidän arkemme totaalisesti maaliskuusta alkaen. Pussukka oli kiinni kahdeksan viikkoa ja luulimme kevään koittaessa, että korona alkaa helpottamaan. Eipä vaan ole helpottanut, päinvastoin. Moni onkin miettinyt viime viikkoina miten viettäisi joulua turvallisesti toiset teamsin välityksellä toiset joulubrunssi ulkona. Meidän joulu on tänä vuonna kotona, jossa emme ole viettäneet joulua kymmeneen vuoteen. Toisaalta kivahan se on viettää kotona joulua. Saa laittaa aidon kuusen, herätä aamulla kinkun tuoksuun. Kuitenkin päällimmäisenä mielessä läheisten ikävä. Olemme kuitenkin miettineet, teams joulua siskon perheen kesken joten pääsemme tahoillamme joulutunnelmaan kaikesta huolimatta.

Mitä kuuluu omiin jouluperinteisiini? Kuusen koristelu,  joulusiivous, lohipateen valmistus (tätini ohjeella), kinkun paisto sekä joulusauna. Tänä vuonna jää joulukirkko väliin. Jouluaattona virittäydymme television äärelle seuraamaan Joulurauhan julistusta Turusta ja sen jälkeen syömme joululounasta. Joululahjat avataan yleensä neljän viiden aikaan. Tänä vuonna teemme poikkeuksen ja lahjat avataan jo joululounaan jälkeen.

Onko sinun joulu pöydässä rosolli, laatikot, kinkku, lihapullat, kaloja? Nämä kuuluvat meidän joulu pöytään. Sen huomion olemme tehneet muutamien vuosien ajan, että kalojen osuus on vain kasvanut joulupöydässämme, joten tänä vuonnakaan emme kaloja ole unohtaneet. Savustamme lohen itse, graavi-ja kylmäsavulohi, smentansilli ja rapusalaatti (Ravintola Saras), mätiä unohtamatta, äidin leipomaa saaristolaisleipää.

Jälkiruoka on yleensä ollut luumu pohjainen tänäkin vuonna luumurahka aterian päätteeksi.

Makean nälkään suklaakonvehteja ja muutama torttu.

Näistä koostuu meidän jouluperinteemme tänä vuonna.

Toivotan kaikille Hyvää Joulua ja Parempaa Uutta Vuotta!
Seuraava artikkeli Sisustustrendit 2021