Siirry sisältöön
Syksyn ja talven 2021-2022 sisustustrendit

Syksyn ja talven 2021-2022 sisustustrendit

Pandemialla on näppinsä pelissä myös sisustustrendien kehittymisessä. Koska matkustaminen ja muu kodin ulkopuolella tapahtuva ajanviete on vähentynyt huomattavasti, ihmisillä on ollut enemmän aikaa keskittyä kotiin, pihaan ja puutarhaan. Puutarhanhoito onkin noussut yhdeksi suosituimmaksi harrastukseksi ja se näkyy myös sisustamisessa. Luonto; sen materiaalit, muodot, kuviot, tekstuurit ja värit tulevat syksyllä sisälle voimakkaammin kuin koskaan. Tyyli on hyvin maanläheistä ja rustiikkista, mutta sitä maustetaan ripauksella kultaa, eleganssia ja hillittyä luksusta. Ethän kuitenkaan vielä unohda marmoria!
(Kansikuva: Pottery Barn)

Syksy/talvi 2021-2022 sisustustrendit Avenue Design Studio
Kuva: Avenue Design Studio

Värit

Maanläheisyys näkyy myös väreissä ruskeana, keltaisena ja syvissä vihreän sävyissä. Värit tulevat luonnon elementeistä ja materiaalien omista luonnollisista vivahteista, joten tulemme näkemään syksyllä myös paljon terracottaa, ecrua ja pellavan harmaata.

Kulta ja messinki silaavat sisustuksen yksityiskohtina, varsinkin metallisina esineinä ja pienempinä huonekaluina kuten tuolit, sivupöydät ja kattovalaisimet.

Syksy/talvi 2021-2022 sisustustrendit Chic Antique
Kuva: Chic Antique

Tyylit

70-luvun muotokieli ja värimaailma; uhka vai mahdollisuus?

Maailmalla valloittaa japandi, eli japanilaisen ja skandinaavisen sisustuksen yhteenliittymä, joka on minimalistista, ilmavaa ja avaraa. Yksinkertaista sisustusta maustetaan muutamilla käsintehdyillä elementillä, viherkasveilla ja luonnonvalolla.  

Slow deco on minimalismin ja hyggen väliltä. Omia kulutustottumuksia kyseenalaistetaan ja määritellään uudelleen. Kotona halutaan voida hyvin, välttää pinnallista, säilytetään olennainen sekä tehdään käytännöllisiä, ajattomia ja kestäviä valintoja.

Cottage Core on koronan muovaama sisustustyyli, voit lukea siitä enemmän Pussukan instatililtä!

Materiaalit

Käsillä tekeminen ja käsityöläisyys ovat iso juttu kodin sisustuksessa. Aitous ja yksilöllisyys viehättävät, ja tuovat sisustukseen lämpöä ja syvyyttä. Materiaaleista sisustuksen aallonharjalla ovat tällä hetkellä savi ja keramiikka sekä luonnonkuidut rottinki, juutti, paju sekä bambu, siitä kertovat myös kansalaisopistojen pitkät varasijalistat. Itse tekemällä saa juuri sellaista kuin haluaa, täydellisen oikeassa koossa ja värisävyssä. Käsitöiden tekeminen on myös todella meditatiivinen ja sykettä laskeva harrastus, eikä tarvitse edes olla ammattilainen, YouTubesta löytyy opastusvideoita aloittelijallekin!

Viherkasvit eivät ole enää trendi vaan jotain pysyvää. Tarvitsemme kasveja ja luontoa elääksemme, ja niiden vaaliminen näkyy myös sisätiloissa.

Daily Dream Decor Pottery Barn
Kuva: Pottery Barn

Elle.se listasi Pinterestin 6 kovinta syystrendiä:
  1. Boheemi tunnelma: jättimäisiä kuvioita, syviä värisävyjä ja kaunista vihreää - mieluiten yhdessä. Yhdistele vapaasti täysin erilaisia kuvioita toistensa kanssa!
  2. Neonvalaistus ja loisteputket
  3. Salvianvihreä: käytä sävyä läpi koko huoneen, maalaa yksi seinä tai yksittäinen huonekalu
  4. Unohda tekniikka ja rakenna kotiin oma minikirjasto rentoutumis- ja rauhoittumispaikaksi
  5. Tänä syksynä on hieman tummempi, maanläheinen väriskaala, jota maustetaan ruskeilla ja ruosteenpunaisilla elementeillä
  6. Kaikki puumateriaali tammesta mäntyyn
Syksy/talvi 2021-2022 sisustustrendit String Furniture
Kuva: String Furniture

Vaikuttaakin siltä, etteivät sisustuksen trendit ole ehtineet vuodessa kovin paljon muuttumaan. Ja sehän on tietysti hyvä uutinen meille kodinsisustajille sekä ympäristölle, kun ei tarvitse uusia kaikkea ollakseen trendikäs sisustaja. Riittää, että maustat olemassa olevaa uudella mieluisalla yksityiskohdalla tai uudistat värisävyjä.

Kerro minulle, aiotko tänä syksynä toteuttaa jonkin pitkäaikaisen sisustushaaveesi? Voisimmeko me Pussukassa auttaa sinua siinä? Tervetuloa tutustumaan valikoimiimme!

Ihanaa sisustussyksyä sinulle,

-Ulla

Edellinen artikkeli Tänään liputetaan!
Seuraava artikkeli Paras mökkituliainen? Kerro oma vinkkisi!

Jätä kommentti

* Vaaditut tietokentät