Siirry sisältöön
pääsisäiskattaus

Mitä kuuluu pääsiäisperinteeseeni?

Mitä kuuluu pääsiäisperinteeseeni?

Kotoinen auringon, narsissien, tulppaanien ja munista kuoriutuvat tipujen väri viestii kevään, voiton, kasvun ja uuden alkua.

Pääsiäisenviettoon ja perinteisiin vaikuttaa maantieteellinen sijainti kuinka voimakkaasti pääsiäisen vietto näkyy perheissä.

Länsi-Suomen perinteet (josta itsekin olen kotoisin) ovat saaneet vaikutteita Ruotsista. Pohjanmaalla hätyytellään noitia pääsiäiskokolla, Karjalassa on virvottu koristelluilla oksilla tuoreutta ja terveyttä.

Nykypäivän hyväntahtoiset trullit saavatkin palkkioksi virpomisesta suklaamunia tai kolikoita.

Muna symboloi ikuista elämää. Sekä ne ovat myös ihmisten henkisen kasvun ja elämän jatkumisen vertauskuva.

Pääsiäispöydän kattaminen on yksi perinteistäni, jossa käytän keltaisen sävyjä ja pehmeyttä tuo juuttitabletit. Kynttilät antavat kattaukseen tyylikkyyttä.

Pääsiäispöydän kattaus 

Pääsiäiseen liittyy paljon erilaisia perinteisiä ruokia pasha, mämmi, lammas, kananmunat, sillä pääsiäistä edeltävä 40 päivän paasto päättyi ja voitiin taas syödä kaikkia ruoka-aineita.

Pääsiäisaterian alkuun tarjoamme kevään ensimmäiset parsat kera uppomunien ja hollandaise kastikkeen kera, Prosecco sopii mielestäni kirpeyden ja keveyden ansioista mainiosti alkupalajuomaksi

Lammas on pääsiäisaterian kruunu. Meidän pääsiäisaterialla on palvattu lammas, jonka savun maku sopii mielestäni hyvin pääsiäismakujen valkosipulin ja  yrttien kanssa yhteen. Unohtamatta minttuhyytelöä. Lampaan kanssa tarjoamme valkosipuliperunoita, mätimunia, salaattia ja savulohta. 

Jälkiruokana on persikkarahka kera suklaamunien.

Mitä sinun pääsiäisperinteeseesi kuuluu?

Pääsisäisperinteet

Hyvää Pääsiäistä!

Toivoo kauppiaasi Ulla

 

 

Edellinen artikkeli Luonnonkaunis juuttimatto on sisustuksen monitoimimatto
Seuraava artikkeli Kevät tulee, onko kotisi valmiina?

Kommentit

Ulla Lindfors - 28 maaliskuu. 2021

Kiitos Mervi kommentista! Ihanaa kun vaalitte perinteitä. Pääsiäiskakun ohje kiinnostaa?
Kivaa pääsiäistä Mervi ja koko perhe

Mervi - 28 maaliskuu. 2021

Ihanan keveä kattaus!
Meilläkin katetaan pöytä kauniiksi ja kutsutaan perhe pääsiäisaterialle! Viime vuonna perinteeseen tuli katkos, mutta tänä vuonna pääsemme taas saman pöydän ääreen, kiitos rokotusten ja jo sairastetun koronan. Menu on vielä suunnittelussa, mutta jotain vähän erikoisempaa on mielessä ja tietysti leivotaan pääsiäiskakku!
Ihanaa pääsiäistä Ulla&perhe!

Jätä kommentti

* Vaaditut tietokentät