Siirry sisältöön
Kolme hamam-pyyhettä pyykkinarulla ja vanha lauta-aita

Oletko jo tutustunut hamam-pyyhkeisiin? Tee se nyt!

Keskikesä on täällä ja meillä kaikilla on mielessä pitkät valoisat kesäillat, aurinkoiset viikonloput ja kesäloma. Alkukesän säät ovat hellineet auringolla ja lämmöllä, ja sääennusteet lupaavat hyvää jatkossakin. Uiminen, saunominen ja rantaelämä ovat useimmille niitä parhaimpia kesäjuttuja. Monet meistä lomailemme kesämökeillämme tai vierailemme sukulaisten ja tuttavien kesäpaikoilla. Ja mikä olisikaan parempi tuliainen kuin hamam-pyyhe! Pieneen tilaan mahtuva ja todella imukykyinen hamam-pyyhe on erityisen hyvä valinta mökkeilijälle, asuntovaunuilijalle ja kotimaan matkailijalle.

Kolme hamam-pyyhettä pyykkinarulla ja vanha pyykkilauta
Hamam-pyyhkeet ovat ohuita ja keveitä, joten ne kuivuvat pyykkinarulla ihan hetkessä!

Mutta mikä sitten on hamam-pyyhe?
Hamam-pyyhe on ohut turkkilainen pyyhe, joka on perinteisesti 100% puuvillaa ja kudottu kangaspuilla käsityönä. Pyyhkeillä on pitkä seitsemän vuosisadan historia, ja perinteisten materiaalien ja valmistusmenetelmien rinnalle on tullut nykyaikaisia välineitä ja erilaisia luonnonmateriaalisekoitteita. Hamam-pyyhkeitä saa lukemattomissa eri väreissä ja kuvioissa, ja tyypillisesti pyyhkeessä on myös hapsut. 

Hamam-pyyhe on kevyt ja ohut, mutta silti yhtä imukykyinen kuin paksu froteepyyhe. Imukyky saadaan perinteisen kudontatekniikan sekä pitkien langansäikeiden ansiosta. Pyyhe mahtuu pieneen tilaan ja kuivuu nopeasti, joten se on reissaajan ja rannalla viihtyvän unelma. Se on ekologinen valinta myös kotioloihin, sillä niitä voi pestä pyykkikoneessa kerralla tosi monta! 

Pyyhe on myös todella kaunis pöytäliina, päiväpeitto, rantamekko, huivi, torkkupeitto tai laudeliina. Käyttötapoja voi keksiä lukemattomasti! 

Amanda B Hamam-pyyhe ja ByPussukka pyykkietikka
P
yykkietikka sopii käytettäväksi huuhteluaineen sijaan kaikessa pyyhepyykissä

Hamam-pyyhkeen hoito-ohjeet
Hamam-pyyhe pehmenee ja saavuttaa parhaan imukykynsä kun sitä pesee oikein. Tärkein vinkki pyyhkeen käyttöönotossa on esipesu! Liota uusi pyyhe aina ennen ensimmäistä pesua ja käyttöä viileässä vedessä yön yli. Pyykkikoneessa tulee käyttää aina hellävaraista pesuohjelmaa ja 30-40 asteen lämpötilaa. Tiesithän myös, että tavallinen huuhteluaine heikentää kaikkien pyyhkeiden imutehoa, myös froteisten. Suosittelenkin käyttämään pyyhepyykissä aina pyykkietikkaa. Huolellisesti hoidetusta pehmoisesta ja imukykyisestä pyyhkeestä nauttivat kaikki, erityisesti herkkäihoiset sekä luonnonkiharaiset kiittävät sen hellävaraisuudesta! 

Löydä mieleisesi hamam-pyyhe verkkokaupastamme tai tule vierailulle putiikkiin, niin kääräisen pyyhkeen kauniiseen lahjapakettiin!

Ihanaa juhannusta toivottaa 

kauppiaasi Ulla 

Edellinen artikkeli Paras mökkituliainen? Kerro oma vinkkisi!
Seuraava artikkeli Lähtisitkö kanssani mattopyykille?

Jätä kommentti

* Vaaditut tietokentät