Siirry sisältöön
Puuvillamatto Lumme on vesipestävä ja saatavilla kolmessa eri värissä; hopea, okra ja valkoinen

Lähtisitkö kanssani mattopyykille?

Heti näin kesän alussa olen jo ehtinyt pesemään terassillamme muutaman maton. Aurinkoisena ja lämpimänä päivänä se on mukavaa hommaa ja siinä säästyy myös kivasti rahaa. Pyrinkin kesän aikana pesemään kaikki kotimme ja kesämökkimme matot, mikäli vesipesu on vain sallittua. Ja välillä menee kyllä varovasti nekin, joissa kastelu on kiellettyä... Muista aina kuitenkin tarkistaa pesumerkinnät ja harkita tarkkaan veisitkö aran maton sittenkin pesulaan. 

Puuvillamatto Lumme on saatavilla kolmessa värissä hopea, okra ja valkoinen
Puuvillamatto Lumme on saatavilla kolmessa värissä; hopea, okra ja valkoinen

 

Pussukkaan on saapunut uusia kivoja ja kesäisiä mattoja. Puuvillamatot Suvi, Lumme ja Hieta ovat kauniin yksinkertaisia ja sopivat niin perinteisen kuin moderninkin tyylin sisustajalle. Ne ovat täydellisiä myös kesämökille! Puuvillamatot kestävät vesipesun ja ovat siksi käytännöllisiä sekä pitkäikäisiä hankintoja kodin kaikkiin tiloihin. Vesipesun mahdollisuus onkin yksi tärkeä ominaisuus, joka tulee ottaa huomioon matto-ostoksilla.

Mattopyykki laiturilla on yhtä perinteinen suomalainen kesämaisema kuin heinäpellot ja järvimaisemat. Matonpesu laiturilla ei kuitenkaan ole nykyään suositeltavaa, sillä pesuaineet rehevöittävät vesistöjä. Onneksi monissa kunnissa on yleisiä matonpesupaikkoja, joissa pesuvedet ohjataan viemäriin, työskentelyasento on ergonominen ja vesi tulee hanasta. Matonpesustakin saa ihanan päiväretken termoskahveineen ja eväineen, sekä tapaa iloisella kesämielellä olevia uusia ihmisiä!

Termoskahvit laiturin nokassa palkitsee ahkeran matonpesijän
Kahvi säilyy kuumana Bamboo-termospullossa

 

Tässä sinulle kokoamani mattopyykin ABC! 

  • Imuroi, tamppaa tai ravistele matto ennen pesua 
  • Kastele matto ensin kokonaan vedellä, lisää pesuaine vasta sen jälkeen ja anna vaikuttaa hetki 
  • Harjaa matto molemmilta puolilta kuteiden suuntaisesti, muista pestä myös hapsut! 
  • Jos käytät painepesuria, käytä riittävän alhaista painetta ja pese kuteiden suuntaisesti.  
  • Huuhtele huolellisesti monta kertaa, kunnes huuhteluvesi on kirkasta eikä matto tunnu liukkaalta 
  • Ripusta matto kuivumaan varjoon tukevalle tangolle tai useamman pyykkinarun yli. Raidallinen matto kannattaa ripustaa kuivumaan niin, että vesi valuu raitojen suuntaisesti eikä mahdollisesti väriä päästävät raidat tahraa mattoa.  
  • Mattoa kannattaa käännellä kuivumisen aikana 
  • Nauti raikkaan tuoksuisista matoistasi ja keitä hyvät kahvit! Samalla voit klikata kesäisille ostoksille Pussukan verkkokauppaan, nähdään siellä!


Ullan sisäpiirivinkki extraraikkaisiin mattoihin: laimenna byPussukka pyykkietikkaa suihkepulloon, suihkuttele matto viimeisen huuhtelun jälkeen ja anna kuivua!

Iloista matonpesuretkeä toivottaen  

kauppiaasi Ulla 

Edellinen artikkeli Oletko jo tutustunut hamam-pyyhkeisiin? Tee se nyt!
Seuraava artikkeli Ulla behind the scenes

Jätä kommentti

* Vaaditut tietokentät